Nota de informare protectia datelor cu caracter personal

1.    Introducere

Protectia datelor este foarte importanta pentru noi. Va respectam intimitatea si viata personala. Prin urmare, va vom informa mai jos despre prelucrarea datelor cu caracter personal atunci cand utilizati serviciile din cadrul aplicatiilor online dar si activitatile de prelucrare interne puse la dispozitie de SC M.C.M. IT GSM Serv SRL. Societatea noastra este responsabila pentru respectarea dispozitiilor Regulamentului general privind protectia datelor (Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, cu prescurtarea in limba engleza GDPR sau in limba romana RGPD).

 

Aceasta politica de protectie a datelor cu caracter personal descrie practicile noastre privind prelucrarea (activitati care includ colectarea, utilizarea si eventualul transferul) datelor comunicate direct MCM IT GSM SERV (sub brand-ul CATA), precum si utilizarea datelor cu caracter personal culese din surse publice in scopul furnizarii serviciilor si produselor noastre:

·         Ofertarea aferenta solicitarilor de echipamente, produse sau servicii;

·         Vanzarea cu amanuntul sau en-gros a echipamentelor sau produselor puse la dispozitie de companie prin orice canal disponibil (web-site, email, facebook, alte sisteme social-media, parteneri cu magazine online, etc);

·         Returnarea echipamentelor, produselor pe care conform legii si in termenele prevazute, le refuzati

·         Servicii de asistenta si consultanta aferente selectiei de echipamente, produse sau servicii

·         Servicii de asistenta pentru reparatia in garantie a echipamentelor sau produselor

 

Practicile noastre privind protectia datelor sunt conforme cu legislatia aplicabila privind protectia datelor dar daca, din orice motiv, termenii stabiliti in cadrul acestei politici privind protectia datelor nu sunt acceptabili pentru dumneavoastra, aveti posibilitatea sa ne comunicati obiectia dvs. la adresa dpo@mcmserv.ro.

2.    Definitii

1.1 Date cu caracter personal

Datele cu caracter personal sunt toate datele care se refera la dumneavoastra personal. Acestea includ date de identificare si caracteristici personale (nume, prenume, CNP si sau adresa de rezidenta, adresa de livrare, numar telefon, adresa de email etc.), date de identificare electronice (elemente identificare din diverse aplicatii, IP, skype id sau similar, id facebook etc.), folosite atunci cand utilizati serviciile din locatiile noastre, prin intermediul serviciilor de suport telefonice sau respectiv din mediile noastre electronice (medii sociale gen Facebook, Twitter dar mai ales prin intermediul site-ului web www.cata.ro sau www.mcmserv.ro ).

1.2 Volumul serviciilor furnizate

In cele ce urmeaza, vom descrie volumul serviciilor prestate de noi, bazate pe solutiile existente puse la dispozitia dumneavoastra: sisteme de gestiune relatie (sisteme de tip magazin electronic sau de tip CRM), sisteme de tip call-center, sisteme electronice de colectare informatii puse la dispozitie de terti, sisteme de mesagerie electronice dar mai ales prin intermediu sitului web cu servicii on-line de inregsitrare, inscriere, comunicare.

1.2.1 Servicii de baza

In cazul serviciului de baza, acesta este furnizat prin intermediul sistemelor de gestiune a relatiei cu clientul pentru efectuarea de reparatii sau evaluarea daunelor sau persoanele imputernicite de acesta. Toate informatiile colectate despre dumneavoastra sunt strict folosite pentru scopul individual pentru care a fost colectat, conform mandatului acordat si/sau respectiv a contractelor/comenziilor semnate – acolo unde este cazul. Societatea noastra detine si alte sisteme operationale interne cu scopul acoperirii cerintelor si oferii suportului necesar desfasurarii serviciilor contractate, prin care tranzitam informatiile colectate cu scopul oferirii celor mai bune servicii aferente solicitarii primite (de exemplu dar nelimitat la acestea: sistem de mesagerie electronica, sistemele de gestionare a comenzilor de piese catre producatori, sisteme de validare a materialelor necesare pentru comenzi, etc).

1.2.2 Contul de utilizator web

In momentul in care se efectueaza inregistrarea profilului dvs (nume si prenume, email si telefon, data nasterii) in aplicatia interna sau din site-urile web ale organizatiei prelucreaza datele aferente comunicarii echipei noastre pentru scopul solicitat explicit de dumneavoastra.

3.    Prelucrarea datelor cu caracter personal in contextul utilizarii aplicatiilor puse la dispozitie

In contextul utilizarii celor aplicatiilor, ne puneti la dispozitie in scopul inregistrarii si prin aceasta, pentru prestarea serviciilor noastre de baza, urmatoarele date cu caracter[SP1]  personal:

·         date de identificare si caracteristici personale (nume, prenume, CNP si/sau adresa de rezidenta, data nașterii și sexul, adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail, numar telefon etc.),

·         date de identificare electronice (elemente identificare din diverse aplicatii, IP, skype id, id facebook, adresele de protocol internet, tipul și versiunea de browser, tipuri și versiuni de browser plug-in, setarea fusului orar și locație, sistem de operare și platformă și alte tehnologii pe dispozitivele pe care le utilizați pentru a accesa acest site, etc.),

·         datele financiare pot include contul bancar și detalii privind cardul de plată (doar date de identificare, pe care in mod normal le transferati direct procesatorului de plata cu cardul)

·         datele de tranzacționare pot include detalii cu privire la plăți între noi și alte detalii privind achizițiile realizate de dvs. 

·         datele privind profilul pot include numele de utilizator și parola, achiziții sau comenzi, interesele dvs., preferințe, feedback și răspunsuri la analize. 

·         datele de utilizare pot include informații cum să folosiți pagina noastră web, produsele și serviciile. 

·         datele de marketing si comunicare pot include preferințele dvs. în primirea comunicărilor de marketing de la noi și terțele părți și preferințele dvs. de comunicare.

datele fiind colectate functie de tipul solicitarii aplicantului, nu toate categoriile fiind necesare.

 

Aceste date sunt necesare pentru efectuarea operatiunilor mentionate solicitate de dumneavoastra, conform legislatiei din Romania, respectiv conform solicitarii partenerilor implicati, asiguratori, furnizori de piese sau materiale.

 

Societatea noastra nu solicita si nu prelucreaza date cu caracter personal din categoriile speciale, ci doar date non-sensibile necesare si relevante, cu exceptia cazului in care este necesar din punct de vedere legal sa faca acest lucru intr-o etapa ulterioara. Datele considerate sensibile/cu caracter special ar putea fi, dar nu se limiteaza la, informatii referitoare la rasa sau etnie, opinii politice, religie, calitatea de membru al sindicatelor, sanatate, preferinte sexuale sau cazier judiciar.

 

Societatea noastra nu permite utilizarea serviciilor de persoane care nu au indeplinit varsta de 16 ani, necolectand astfel date de la copii/minori.

 

Este posibil să distribuim datele dvs. cu caracter personal către terțele părți indicate mai jos în scopul stabilit în tabelul de la paragraful 9 de mai jos:

·         Alte societăți din grupul nostru care oferă servicii IT și de administrare a sistemului și realizează raportare.

·         Furnizorii de servicii care oferă servicii IT și de administrare a sistemului.

·         Parteneri – magazine online care ne ofera canalul de comunicare intre dvs si organizatia noastra (Emag)

·         Furnizori de servicii de curierat (Fan-Courier)

·         Consultanții profesioniști inclusiv avocați, bancheri, auditori și asiguratori care oferă servicii de consultanță, bancare, legale, de asigurare și contabilitate.

·         Administrația fiscală și vamală, organele de reglementare și alte autorități cu sediul în Romania care cer raportarea activităților de procesare în anumite circumstanțe.

 

Le cerem tuturor terțelor părți cărora le transferam datele să respecte securitatea datelor dvs. cu caracter personal și să le prelucreze în conformitate cu legea. Vom permite acestor terțe părți să proceseze datele dvs. cu caracter personal în scopurile specificate și în conformitate cu instrucțiunile noastre.

 

4. Prelucrarea datelor cu caracter personal in scop de marketing/publicitate

Prin declaratia dvs. de consimtamant pentru primirea informatiilor si publicitatii, dorim sa va informam despre produsele, serviciile, concursurile, sondajele si promotiile actuale. Datele furnizate vor fi folosite pentru incadrarea pe un anumit specific, zona de interes astfel incat informatiile furnizate sa fie pertinente si utile pentru solicitarea dumneavoastra.

 

Daca ati optat pentru o notificare prin posta, va vom prelucra date ca numele, prenumele, adresa. Daca ati optat pentru o notificare prin email, vom prelucra adresa dvs. de email, care a fost verificata in prealabil. La alegerea primirii notificarilor pe telefonul dvs. mobil, vom prelucra numarul dvs. de telefon mobil.

 

5. Prelucrarea datelor cu caracter personal pentru cercetarea pietei

Prelucram datele dvs. cu caracter personal in scopul cercetarii de piata si sondajelor de opinie. In acest scop, datele dvs. vor fi anonimizate, utilizate de noi exclusiv in scopuri statistice, neputand fi facute corelatii cu dvs. in nicio situatie. Puteti sa revocati in orice moment aceasta prelucrare a datelor, cu efect pentru viitor, fara a va expune motivele. In acest scop puteti alege din modurile mentionate in declaratia de confidentialitate (va rugam sa vedeti mai jos).

 

Aceasta prelucrare a datelor serveste la imbunatatirea scopurilor noastre mentionate in declaratia de confidentialitate, in mod special la imbunatatirea ofertelor de servicii care prezinta o mai mare relevanta pentru dvs. Respectam protectia clientilor nostri prin faptul ca efectuam cercetarea de piata cu date anonimizate.

 

6. Durata stocarii datelor

Datele dvs. de utilizare, precum si datele referitoare la solicitarile dvs. vor fi pastrate timp de 5 ani cu scopul de a asigura continuitate in cazul in care dupa finalizarea solcitarii curente doriti sa continuati sau sa efectuati alte solicitari tot prin intermediul echipelor noastre. Datele dvs. de baza vor fi pastrate pe intreaga durata a realizarii contractului. 

 

7. Utilizarea furnizorilor de servicii pentru prelucrarea datelor cu caracter personal/prelucrarea datelor in tari din afara Spatiului Economic European

Organizatia noastra nu utilizeaza pentru furnizarea serviciilor si prelucrarea datelor dvs. furnizori din afara Spatiului Economic European.

 

8.      Sursa datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal pot fi obtinute din urmatoarele surse:

·         Interacțiuni directe: Puteți oferi datele prin completarea formularelor de pe site-ul nostru (sau altfel) sau prin comunicarea cu noi prin poștă, telefon, e-mail sau altfel, inclusiv când:

1.       Comandați produsele sau serviciile noastre;

2.       Creați un cont pe site-ul nostru;

3.       Vă abonați la serviciul sau publicațiile noastre;

4.       Cereți să vă fie trimise resurse sau marketing;

5.       Participați la o competiție, tragere la sorți, promoție sau studiu; sau

6.       Ne oferiți feedback.

·         Tehnologii sau interacțiuni automate: Pe măsură ce folosiți site-ul nostru, putem să colectăm automat Date tehnice despre echipamentele dvs., acțiunile de navigare și modelele de utilizare. Colectăm aceste date prin utilizarea de fișiere cookie, server logs și tehnologii similare. Putem de asemenea să primim Date Tehnice despre dvs. dacă vizitați alte pagini web care folosesc cookie-urile noastre. Vă rugăm să citiți politica noastră privind fișierele cookie la https://www.cata.ro/content/7-politica-de-utilizare-cookie/ pentru informații suplimentare.

·         Surse terțe sau disponibile public: Putem primi date cu caracter personal despre dvs. din diverse surse terțe si/sau publice astfel cum sunt stabilite mai jos:

1.       Furnizori de analitică tip Google, Facebook, Tawk.to din afara UE;

2.       Date de identitate sau de contact din surse disponibile public cum sunt Registrul Comerțului cu sediul în UE.

 

9. Scopuri pentru prelucrarea datelor cu caracter personal

Temeiurile juridice ale operatiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal descrise in prezenta Notificare sunt: (i) executarea unui contract la care sunteti parte sau pentru a face demersuri inainte de incheierea unui contract de prestari servicii in domeniul reparatiilor auto,

(ii) interesele noastre legitime si/sau necesitatea de a incheia sau de a executa un contract, in conformitate cu dispozitiile legale privind confidentialitatea datelor si

(iii) consimtamantul dvs.

Interesele noastre legitime sau cele ale unei terte parti includ cerintele noastre de a utiliza datele dvs. personale in litigii, anchete ale autoritatilor, prelucrarea datelor in scop de reclama, marketing sau publicitate sau in alte scopuri legale care implica organizatia noastra.

 

Scop/Activitate

Tip de date

Baza legală pentru procesare

De a vă inregistra ca un client nou

(a) de identitate
(b) de contact

(i) executare contract

De a procesa și livra comanda dvs., inclusiv:
(a) Gestionarea plăților, onorariilor si taxelor
(b) Colectarea și recuperarea sumelor de bani datorate către noi

(a) de identitate
(b) de contact
(c) financiare
(d) de tranzacționare
(e) de marketing și comunicări

(i)executare contract

De a gestiona relația noastră cu dvs. care va include:
(a) Notificarea cu privire la modificări in termeni sau politica noastră de confidențialitate
(b) Vă cerem să lăsați o revizuire sau să realizați un studiu

(a) de identitate
(b) de contact
(c) de profil
(d) de marketing și comunicări

(ii) interes legitim

 

(iii) consimtamant

Pentru a vă permite să participați la o tragere la sorți, competiție sau să finalizați un sondaj

(a) de identitate
(b) de contact
(c) de profil
(d) de utilizare
(e) de marketing și comunicări

(iii) consimtamant

De a administra și proteja afacerea și site-ul nostru (inclusiv depistarea și remedierea defectelor, analiza datelor, testare, mentenanța sistemului, suport, raportarea și găzduirea datelor)

(a) de identitate
(b) de contact
 (c) tehnice

(ii) interes legitim

De a livra conținut relevant și publicitate către dvs. și evalua și ințelege eficiența reclamelor noastre

(a) de identitate
(b) de contact
 (c) de profil
(d) de utilizare
(e) de marketing și comunicări
(f) tehnice

(iii) consimtamant

De a utiliza analiza de date pentru a imbunătăți pagina noastră web, produsele/serviciile, marketing, relațiile cu clienții și experiențele

(a) tehnice
(b) de utilizare

(iii) consimtamant

De a vă face sugestii și recomandări  despre produsele sau serviciile care vă pot interesa

(a) de identitate
(b) de contact
 (c) tehnice
(d) de utilizare
(e) de profil

(iii) consimtamant

 

Modificarea scopului

Vom utiliza doar datele dvs. cu caracter personal în scopul în care le-am colectat, dacă nu considerăm în mod rezonabil că trebuie să le utilizăm din alt motiv și că motivul este compatibil cu scopul original. Dacă doriți să aflați mai multe despre cum prelucrarea în noul scop este compatibilă cu scopul original, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la contact@mcmserv.ro .

Dacă trebuie să folosim datele dvs. personale într-un scop care nu are legătură cu scopul pentru care am colectat datele, vă vom notifica și vă vom explica motivele legale pentru procesare.

Putem procesa datele dvs. cu caracter personal fără consimțământul sau informarea dvs. dacă acest lucru este necesar sau permis în conformitate cu legea.

 

10. Securitatea datelor

Pentru a preveni accesul neautorizat, pentru a mentine acuratetea datelor si a asigura utilizarea corecta a datelor, implementam masuri de securitate fizica, IT si organizationale rezonabile si adecvate  pentru a proteja eficient toate datele cu caracter personal pe care le prelucram.

Luam masuri de securitate tehnice si organizatorice pentru a va proteja datele de accesul nedorit intr-un mod cat mai amplu posibil. In afara de securizarea mediului de operare, de exemplu, in anumite zone (cont de client, formular de contact pentru site) folosim procedeul de criptare. Informatiile pe care le furnizati vor fi transmise ulterior, in forma criptata, folosind protocolul SSL (Secure Socket Layer) pentru a preveni utilizarea necorespunzatoare a datelor de catre terti.  Puteti identifica acest aspect prin faptul ca in bara de stare a browserului dvs. apare simbolul unui lacat inchis, iar bara de adresa incepe cu „https“.  Securitatea datelor va fi ajustata in functie de stadiul actual al tehnicii.

 

11. Drepturile dvs.

11.1 Dreptul de acces

Aveti dreptul sa solicitati oricand informatii de la noi despre datele stocate despre dvs., precum si, intre altele, despre originea acestora, destinatarii sau categoriile de destinatari carora le sunt transmise aceste date si despre scopul stocarii. Pentru toate celelalte copii cu exceptia primei copii, pot fi facturate costuri administrative rezonabile. Aceasta nu se aplica pentru comunicarea informatiilor pe cale electronica.

 

11.2 Dreptul de retragere

Daca v-ati dat acordul cu privire la utilizarea datelor, il puteti retrage in orice moment cu efect pentru viitor (o data ce serviciile contractate au fost finalizate), fara a va expune motivele. Pentru aceasta este suficient sa trimiteti un email la dpo@mcmserv.ro

De asemenea, dreptul la stergerea datelor dvs. cu caracter personal poate fi exercitat in anumite circumstante prevazute de legea aplicabila, incluzand: situatia in care datele cu caracter personal nu mai sunt necesare in legatura cu scopurile prelucrarii, situatia in care persoana vizata se opune la prelucrare si nu exista alte interese legitime care sa prevaleze pentru prelucrare, situatia in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal.

 

 

11.3 Dreptul de rectificare

In cazul in care datele dvs. colectate de organizatia noastra sunt incorecte, puteti sa solicitati corectia acestora in orice moment prin contactarea proiectului/serviciului de interes pentru dvs sau a reprezentantului cu care sunteti in contact.

 

11.4 Dreptul de stergere

Aveti dreptul sa obtineti de la MCM IT-GSM SERV stergerea datelor dumneavoastra, ce poate fi exercitat in anumite circumstante prevazute de legea aplicabila, incluzand: situatia in care Datele cu Caracter Personal nu mai sunt necesare in legatura cu scopurile prelucrarii; situatia in care persoana vizata se opune la prelucrare si nu exista alte interese legitime care sa prevaleze pentru prelucrare; situatia in care Datele cu Caracter Personal au fost prelucrate ilegal.

Stergerea datelor dvs. cu caracter personal poate fi efectuata in orice moment, prin intermediul solicitarii prin metodele deja enuntate sau utilizand datele noastre de contact generale aferente fiecarui proiect/serviciu. De regula, datele dvs. sunt sterse imediat, dar nu mai tarziu de o luna de la solicitarea acestui drept.  Daca stergerea contravine sau mentinerea datelor este necesara conform obligatiilor de pastrare a datelor stabilite prin lege, contract sau prin reglementari legislative, respectiv comerciale sau altor motive prevazute de lege, in loc de stergere, se poate efectua numai blocarea datelor dvs. Daca acesta este cazul contului dvs. de client, veti primi o notificare de la noi in acest sens. Dupa stergerea datelor dvs., nu mai este posibila primirea informatiilor.

Daca nu ati utilizat profil de client timp de 5 ani profilul va fi considerat inactiv. In acest caz, toate datele cu caracter personal care nu mai trebuie stocate din motive legislative vor fi sterse dupa termenul mentionat anterior. Datele cu caracter personal (cum ar fi datele de baza) care nu trebuie sterse din motive juridice vor fi blocate pentru siguranta dvs. 

 

11.5. Dreptul de portare a datelor

In cazul in care ne solicitati datele cu caracter personal puse la dispozitie, daca doriti, va vom furniza sau comunica dvs. sau unei alte persoane responsabile datele intr-un format structurat, comun si procesabil electronic. Acesta din urma numai daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic si doar aferent datelor pe care ni le-ati incredintat. Datele obtinute in urma serviciilor prestate nu intra in scopul unui astfel de proces, urmand ca o discutie sa fie abordata separat.

 

11.6 Dreptul la obiectie

Aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor in conditiile si cazurile prevazute de legea aplicabila (situatii care includ prelucrarea datelor in scopuri de marketing direct), in orice moment si fara a va expune motivele. In plus, va atragem atentia ca, prin refuzarea tuturor proceselor de prelucrare a datelor, este posibil ca realizarea contractului cu privire la serviciile angajate si desfasurarea programelor pentru clienti sa poata fi limitate sau sa nu mai poata fi realizate, rugandu-va astfel sa analizati cu atentie inainte de transmiterea unor astfel de solicitari.

 

11.7 Drepturi extinse in ceea ce priveste prelucrarea datelor in scopul evaluarii personalizate

In afara de drepturile mentionate mai sus, in ceea ce priveste prelucrarea datelor in scopul evaluarii personalizate (acolo unde este aplicabila crearea de profiluri), aveti dreptul suplimentar la interventia umana in procesul de luare a deciziilor, dreptul de a contesta decizia si dreptul de a va exprima punctul de vedere.

 

 

11.8 Contact (pentru punerea in vigoare a drepturilor persoanelor vizate)

Daca ne contactati prin email la dpo@mcmserv.ro sau prin posta (Bd. Constantin Brancoveanu nr 4, sector 4, Bucuresti), informatiile furnizate de dvs. (adresa dvs. de email, numele dvs. si numarul dvs. de telefon, daca este cazul) vor fi stocate de noi pentru a va raspunde la intrebari, respectiv pentru a va satisface solicitarea. Stergem datele care apar in acest context dupa ce spatiul de stocare nu mai este necesar sau limitam procesarea daca exista obligatii de pastrare stipulate de lege.

 

12. Dreptul de a depune plangere

Aveti dreptul sa depuneti o plangere la o autoritatea competenta de supraveghere (mentionata in sectiunea 13 de mai jos), cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, daca sunteti de parere ca vi s-au incalcat drepturile privind protectia datelor.

 

13. Intrebari despre protectia datelor

Intrebarile legate de toate prelucrarile de date pot fi adresate oricand la:

 

Adresa: Bd. Constantin Brancoveanu nr 4, sector 4,

                Responsabil cu protectia datelor : Departament DPO/Juridic

Email: dpo@mcmserv.ro

Telefon: +40722543942

 

Nu in ultimul rand, aveti dreptul sa va adresati Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la urmatoarele date de contact:

Web page: http://www.dataprotection.ro

Adresa email: anspdcp@dataprotection.ro

Tel.: 40.318.059.211/ +40.318.059.212